Opening ‘Oost’ druk bezocht, loungen aan de haven…

MEDEMBLIK – Na maanden van voorbereiden was het vrijdagavond dan eindelijk zover, ‘Oost’ opende de deuren.

Onder toeziend oog van vele gasten openden Petra Fit, Frank Bakker & Dirk Vijn ‘Oost’ aan de Oosterhaven in Medemblik. In het voormalige pand van ‘De Twee Schouwtjes’ kun je nu overdag heerlijk loungen aan de kade, kijkend naar de bootjes die voorbij komen varen, genietend van het lekkere eten uit de wereldkeuken van ‘Oost’.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Pascal van As

Op het menu vind je o.a. smaakvolle gerechten en culinaire experimenten vanuit alle hoeken van de wereld. Van Japanse sushi tot Zuid-Amerikaanse Picanha met salsa verde. Vegetarisch, goed vlees en verse vis.

Petra en Frank zijn natuurlijk geen onbekenden in Medemblik, als eigenaren van ‘Het Wapen van Medemblik’ aan de kop van de Nieuwstraat. Voor Petra is het pand waar voorheen de Twee Schouwtjes in zaten geen onbekend terrein, haar familie was voorheen eigenaar van De Twee Schouwtjes en samen met Dirk Vijn van het Designbureau TMPdesign gingen het drietal aan het brainstormen voor een nieuw concept.

Tekst loopt door onder de foto

Petra Fit, Frank Bakker & Dirk Vijn starten ‘Oost’ (foto via Facebook)

Dirk Vijn: “Frank en Petra vroegen mij mee te denken over het concept. Toen viel alles op z’n plek. Ik was direct enthousiast, dit is waar ik al jaren over droomde. Nu is het zo ver. Ik kan mijn creativiteit en liefde voor goed eten en drinken nu combineren.

De vele bezoekers hadden geen klagen, ze werden verwend met de lekkerste hapjes en drankjes om de opening van ‘Oost’ te vieren.

[signoff]

Reageren via facebook