Medemblik Actueel.

Bedrijven Politie

Salomo Bikes Medemblik al vaker doelwit criminelen

Medemblik – Salomo Bikes aan Dissel 15 in Medemblik was eind december het slachtoffer van inbraak. Dit was niet de eerste keer dat de winkel het doelwit was van een inbreker. “Dit was de zoveelste keer dat er in het pand werd ingebroken”, vertelt Bram de Vries, mede eigenaar van Salomo Bikes. “Maar dit keer is de dader gepakt!

Op de fiets uit Hoorn naar Medemblik

Waarschijnlijk is de man op zijn fietsje vanuit Hoorn, want daar woont hij, aangekomen in Medemblik. In zijn fietstassen had hij een paar bakstenen gestopt om de ruit mee in te gooien. In de winkel staan de fietsen op een soort verhoging, zodat klanten ze beter kunnen bekijken. Toen hij het raam in kinkelde, verwondde hij zichzelf. We keken later alles op camera terug. De toen nog vermoedelijke dader rukte de fiets tussen de tralies door en ging ermee weg. Hij verstopte zijn buit. Later kwam hij weer terug om zijn eigen fiets te verstoppen en toen waren er ondertussen agenten op de been om het industrieterrein uit te kammen. De politie heeft hem toen opgepakt. De Horinees had drank op en bebloede handen en werd gelijk in zijn kraag gegrepen. Na forensisch onderzoek bleek dat het bloed van de beschadigde fiets, die we later terugvonden, met dat van hem overeenkwam,” schrijft onze nieuwspartner Rodi Media

Salomo Bikes verkoopt verschillende merken sport-, stads- en elektrische fietsen, heren- en damesfietskleding, helmen, schoenen, brillen en kindermountainbikes. Het pand is goed beveiligd, maar deze inbreker lukte het toch met een fiets ervandoor te gaan. “De man had er niets meer aan, de fiets is zwaar beschadigd”, vervolgt Bram. “Natuurlijk is de winkel open voor klanten of wie informatie wil over de producten die wij verkopen, kan bellen 0227-541501 of info@salomobikes.nl.

Reageren via facebook