Moederbedrijf Action zadelt Action met extra schuld van 400 miljoen op

ZWAAGDIJK – Ondanks dat het geld bijna letterlijk tegen de plinten omhoog klotst bij Action, hadden ze in 2019 nog 500 miljoen in kas, eind juli is dit opgelopen naar 631 miljoen euro. Dit ondanks de coronacrisis die ook Action noopte tot sluiting van diverse winkels, vooral in het buitenland.

Nu bijna alle winkels in binnen- en buitenland weer open zijn is de verkoop weer explosief gestegen en ligt de verkoop van de al gelopen 12 maanden nu al boven die van heel 2019. De omzet steeg ook fors in 2020, t/m april lag de omzet op een kleine 500 miljoen, tussen april en eind juli steeg dit naar ruim 500 miljoen euro.

Maar daarnaast heeft het moederbedrijf van Action, het Britse 3i, het bedrijf opgezadeld met een lening van 400 miljoen euro die in 20 jaar terug moet worden betaald. Volgens 3i is deze lening nodig om het bedrijf draaiende te houden als er een tweede coronacrisis en weer een lockdown komt.

Het is ook nog steeds onduidelijk of Action naar de beurs wordt gebracht, 3i liet in 2019 al weten hier over te denken om met het opgehaalde geld leningen te kunnen af betalen. Action heeft door de miljarden die zij als dividend aan 3i heeft betaald een torenhoge schuld op de schouders rusten.

Reageren via facebook