23.5 C
Medemblik
12 augustus 2020 06:00
Medemblik Actueel.

Ondernemers leggen zelf een glasvezelnetwerk aan in Andijk

Andijk – Glastuinbouwgebied het Grootslag in Andijk is het eerste gebied in Noord-Holland Noord waar ondernemers zelf een glasvezelnetwerk aanleggen. Zij doen dat met behulp van subsidie van de provincie. De gemeente Medemblik heeft de ondernemers in de voorbereidingen ondersteund. Het netwerk werkt naar verwachting al deze zomer.

Woordvoerder Arjan Dekker van de gemeente Medemblik meldt ons dat de werkzaamheden zijn op 12 januari gestart. Wethouder Harry Nederpelt heeft daarbij de eerste werkzaamheden uitgevoerd.

Bedrijventerrein Overspoor in Wognum is inmiddels ook gestart om op dezelfde manier een glasvezelnetwerk te realiseren. Wethouder Harry Nederpelt is enthousiast: “De samenwerking met Medemblikse ondernemers verloopt goed. Ik verwacht dat ook deze ondernemers er in zullen slagen een glasvezelnetwerk aan te leggen.”

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?