14.1 C
Medemblik
24 mei 2020 01:50
Medemblik Actueel.

© HBP Media

Weerbericht Medemblik – toenemende kans op (zware)(onweers)buien

MEDEMBLIK – De dag begint nog met veel zonneschijn maar in de loop van de ochtend komen de eerste tekenen van een weersverandering al binnendrijven, wolken,  en deze wolken zullen de zon gaan verhullen en enkel maar donkerder en donkerder gaan worden. Later in de middag neemt de kans op een bui meer en meer toe en kan het vanavond en vannacht soms even stevig gaan plenzen met kans op onweer en zware windstoten.

De middagtemperatuur loopt op naar een graad of 21 bij een matige wind uit het die uit het zuiden/zuidoosten waait. Vanaf 20.00 uur zal code geel gaan gelden voor Noord-Holland omdat dan de activiteit van de (onweers)buien zich sterk gaan activeren. Kijk op onze weerstation website over waar de (onweers)buien zich bevinden (enkel via computer te bekijken).

De buien zijn zich nu al aan het ontwikkelen boven zuidwest-Frankrijk en dit zal in rap tempo gaan toenemen.

Tekst loopt door onder de afbeelding

Foto: Weerstation Medemblik

Estofex, de autoriteit op het gebied van onweer en noodweer, geeft voor vrijwel heel Nederland level 2 als waarschuwing wat staat voor zware buien die gepaard gaan met hagel, zware windstoten en onweer.

In de nacht naar woensdag blijven de buien ook nog steeds ons parten spelen en deze buien zetten zich ook woensdag door. De wind draait woensdag naar het noorden wat invloed heeft op de temperatuur, die zal de 18 graden amper gaan halen. Wel is de zon nog met enige regelmaat te zien maar in de loop van de middag trekt de bewolking weer dicht en ’s avonds en ’s nachts gaan er stevige regenbuien vallen.

Donderdag ziet het er weer allemaal wat vriendelijker uit, zon en wolken wisselen elkaar af maar het is flink afgekoeld waardoor de temperatuur overdag de 16 á 17 graden amper gaat halen. De wind is vrij krachtig en waait uit het zuidwesten.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook