Koningsdag 2019, de lente is even op vakantie

MEDEMBLIK – Koningsdag komt steeds dichterbij. Veel mensen bezoeken op deze dag een vrijmarkt of doen mee aan diverse buitenactiviteiten. Het meest ideale weer is dus zon, niet koud en niet te veel wind. Dat is niet vanzelfsprekend op Koningsdag!

Koningsdag zal toch vooral in het teken staan van een flink lagere temperatuur, bereikt de meter vandaag, dinsdag en woensdag nog simpeltjes de 20 graden, zaterdag mogen wij blij zijn als de 15 graden gehaald gaat worden. De kans op neerslag is ongeveer 40%, de kans op een natte dag met meer dan 10 millimeter regen is 20%, volgens Weerplaza.

Doordat de luchtdruksystemen van plaats gaan veranderen, is een gedetailleerde weersverwachting op moment van schrijven moeilijk te geven. De komende periode zullen we dit artikel bijwerken met de meest recente weersverwachting wat betreft Koningsdag.

[signoff]

Reageren via facebook