12.5 C
Medemblik
8 juli 2020 06:29
Medemblik Actueel.

Bloedhete zondag met zeer hoge UV-factor voor de boeg

MEDEMBLIK – De één vind het heerlijk, de ander vervloekt het, maar tegenhouden doe je het niet, zondag gaat een bloedhete 2 juni worden waarbij de temperaturen in het hele land de 30 graden gaan halen, vlak aan zee in de loop van de middag wat afkoeling vanuit zee.

Diverse evenementen zijn al afgelast maar sommigen gaan wel door maar hebben diverse maatregelen genomen om het publiek of deelnemers aan evenementen verkoeling te geven. Zo heeft de organisatie van de Schultz Marathon in Hoorn op het laatste nippertje besloten de marathon te cancellen. In overleg met de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord en het Rode Kruis is de organisatie tot haar besluit gekomen.

In Medemblik gaat het Truckfestival wel gewoon door maar ook daar waarschuwt het Rode Kruis om voldoende water/vocht te drinken en goed in te smeren tegen de hoge UV-factor.

Zondagavond komen er vanuit het zuiden onweersbuien Nederland binnentrekken maar of deze ook ons bereiken is nog maar helemaal de vraag.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?