Medemblik Actueel.

Weerberichten

Weerbericht Medemblik – zeer zonnig en zeer warm

MEDEMBLIK – Na een vrij zwoele nacht, de temperatuur daalde bij ons niet veel verder dan tot een graad of 15 wat warm is voor deze tijd van het jaar gaan wij ons opmaken voor een zeer warme dag met een overvloed aan zon maar ook aan UV-straling.

De wind waait uit het zuiden en voert droge hete lucht met zich mee, in grote delen van ons land tikt vanmiddag de meter de 30 graden of hoger aan, bij ons zal het erom gaan spannen of wij de 30 graden ook gaan halen, de berekeningen gaan nu uit van 28 tot 29 graden, net geen tropisch warme dag dus.

Vanavond trekt er vanuit het zuiden een storing met onweersbuien Nederland binnen maar voor nu gaan wij er niet vanuit dat deze ook onze regio gaan aan doen, mochten de weergoden anders besluiten dan zullen wij met een update van het weerbericht komen.

Maandagochtend is er wel een kleine kans op wat gespetter in de marge, de wind draait ondertussen van zuid naar west/zuidwest en voert gevoelig frissere lucht met zich mee, de temperatuur zal ook niet verder stijgen dan naar een graad of 19.

Na maandag gaat de middagtemperatuur een beetje jojo’en . Dinsdag 22 graden en ook wat meer bewolking en kans op onweersbuien in de nacht naar woensdag. Woensdag is er een grotere kans op buien en blijft de temperatuur steken bij 18 graden.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook