Medemblik is straks weer het centrum van de zeilsport

MEDEMBLIK – Van 21 mei t/m 25 mei wordt Gemeente Medemblik weer even het centrum van de wereld zeilsporten Medemblik Regatta, Nautiek Festival. Wat gaat er allemaal plaatsvinden? En hoe zit dat met een reuzerad? Joost Brouwer legt het namens de organisatie uit.

Het is de 35ste keer dat de Medemblik Regatta wordt georganiseerd op het Regatta Center in Medemblik. Eerder was de regatta bekend onder de namen Spa Regatta en Delta Lloyd Regatta. Jaarlijks trekt dit olympische zeilevenement topzeilers van over de hele wereld naar Medemblik. Het evenement staat bekend om zijn innovaties in de sport. In samenwerking met World Sailing test de Regatta regelmatig nieuwe formats die mogelijk geïmplementeerd worden op andere zeilevenementen zoals de Olympische Spelen.

[signoff]

Reageren via facebook