Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Bruine bonen met paprika en paddenstoelen

Bruine bonen met paprika en paddenstoelen

Wat eten wij vandaag: Bruine bonen met paprika en paddenstoelen Wat eten wij vandaag: Bruine bonen met paprika en paddenstoelen Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 4 eetl. arachideolie of
  • 4 eetl. zonnebloemolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 rode paprika, in repen, zonder zaadjes
  • 1 groene paprika, in repen, zonder zaadjes
  • 200 g kastanjechampignons, schoongeveegd
  • 1 blik bruine boon, uitgelekt
  • 1 blik gepelde tomaat
  • 1 theel. chilipoeder of
  • 1 theel. pittige paprikapoeder
  • 2 eetl. peterselie, gehakt

Instructies

  1. Verhit de olie en fruit hierin de uien en knoflook.
  2. Schep de paprikarepen erdoor en bak ze 5 minuten.
  3. Halveer eventueel de grotere champignons. Voeg de champignons bij het paprikamengsel en bak 3 minuten.
  4. Schep de bonen en tomaten met sap erdoor en verwarm zonder te koken zodat de tomaten heel blijven.
  5. Maak op smaak met chilipoeder. Bestrooi het gerecht met peterselie. Lekker met rijst of grof bruinbrood.

Reageer op dit onderwerp