Menu van de dag - Groente gehaktschotel
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
Door: DEEN Supermarkten
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
- 2 aubergines, in dunne plakken
- zout
- versgemalen peper
- 500 g aardappels, in dunne plakken
- 2 winterwortels, geschild en in dunne plakken
- 2 el olie
- 1 grote ui, in ringen
- 1 el gedroogde oregano
- 250 g gehakt
- 400 g kant-en-klare tomatensaus voor pasta
- 100 g geraspte kaas
Instructies
- Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat ze een half uur staan.
- Kook de aardappelplakken in ruim water met zout in circa 5 minuten beetgaar.
- Spoel de aubergineplakken af en dep ze goed droog met keukenpapier. Bestrijk de plakken aubergine en wortel met olie.
- Verwarm de oven voor op 200˚C.
- Verwarm de grillpan en bak de plakken om en om bruin.
- Verwarm in een andere pan de rest van de olie en fruit de uiringen met de oregano in circa 5 minuten zacht en lichtbruin.
- Voeg het gehakt en de tomatensaus toe en laat de saus op lage stand 5 minuten pruttelen.
- Leg de plakken aardappel en groenten om en om met een laagje saus ertussen in een ingevette ovenschaal en eindig met een laagje saus.
- Bestrooi met geraspte kaas en bak de schotel in circa 20 minuten mooi bruin.
Tips
Tip: Voor een vegetarische versie kan gehakt worden weggelaten of worden vervangen door soja-gehakt.
Voedingswaarde informatie
Aaantal: 4 Caloriën: 289 kcal Vet: 21g Koolhydraten: 22g Eiwitten: 11g
Reageren via facebook