12 C
Medemblik
25 september 2020 14:55
Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten

Menu van de dag – Groente gehaktschotel


Menu van de dag - Groente gehaktschotel
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 2 aubergines, in dunne plakken
  • zout
  • versgemalen peper
  • 500 g aardappels, in dunne plakken
  • 2 winterwortels, geschild en in dunne plakken
  • 2 el olie
  • 1 grote ui, in ringen
  • 1 el gedroogde oregano
  • 250 g gehakt
  • 400 g kant-en-klare tomatensaus voor pasta
  • 100 g geraspte kaas
Instructies
  1. Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat ze een half uur staan.
  2. Kook de aardappelplakken in ruim water met zout in circa 5 minuten beetgaar.
  3. Spoel de aubergineplakken af en dep ze goed droog met keukenpapier. Bestrijk de plakken aubergine en wortel met olie.
  4. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  5. Verwarm de grillpan en bak de plakken om en om bruin.
  6. Verwarm in een andere pan de rest van de olie en fruit de uiringen met de oregano in circa 5 minuten zacht en lichtbruin.
  7. Voeg het gehakt en de tomatensaus toe en laat de saus op lage stand 5 minuten pruttelen.
  8. Leg de plakken aardappel en groenten om en om met een laagje saus ertussen in een ingevette ovenschaal en eindig met een laagje saus.
  9. Bestrooi met geraspte kaas en bak de schotel in circa 20 minuten mooi bruin.
Tips
Tip: Voor een vegetarische versie kan gehakt worden weggelaten of worden vervangen door soja-gehakt.
Voedingswaarde informatie
Aaantal: 4 Caloriën: 289 kcal Vet: 21g Koolhydraten: 22g Eiwitten: 11g

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?




Uw banner hier?