Menu van de dag – Roti
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 3 teentjes knoflook
- 2 uien gesnipperd
- kipkruiden pikant
- masala of kerriepoeder
- zonnebloem- of arachideolie
- 500 g kipfilet of drumsticks
- 1 blikje (70 g) tomatenpuree
- 1 l kippenbouillon (van tablet)
- 100 ml kokosmelk
- 500 g aardappels geschild, in blokjes
- 500 g snij- of sperziebonen in stukjes
- 4 rotipannenkoeken of wraps
Instructions
- Pureer de knoflook en de helft van de ui tot een knoflookpasta.
- Meng 2 eetlepels knoflookpasta, 1,5 eetlepel kipkruiden, 1/2 eetlepel masala, zout, peper en een beetje olie.
- Bestrijk de kip ermee en laat circa 1 uur marineren in de koelkast.
- Verhit een beetje olie in een pan. Voeg 1 eetlepel tomatenpuree toe en bak kort op een lage stand.
- Voeg de kip en 200 ml kippenbouillon toe. Bak de kip op middelhoge stand. Keer de kip regelmatig om.
- Voeg als het vocht bijna verdampt is 200-300 ml kippenbouillon toe. Laat de kip 20-25 minuten stoven op een lage stand. Voeg kokosmelk toe.
- Bestrooi de aardappels met kipkruiden en masala of kerriepoeder, zout en peper.
- Besprenkel met olie en laat even intrekken.
- Verhit een beetje olie in een pan en bak de aardappels kort.
- Voeg 200 ml kippenbouillon toe en gaar de aardappels op een lage stand.
- Verhit een beetje olie in een pan en fruit de rest van de ui glazig.
- Voeg de snijbonen toe. Breng op smaak met zout en peper en gaar de boontjes afgedekt op een lage stand.
- Verwarm de pannenkoeken of wraps in een droge hete koekenpan of afgedekt in de magnetron, 2 minuten op 800 Watt.
- Serveer de kip, aardappels en boontjes met een rotipannenkoek of wrap.
Reageer