Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Italiaanse maaltijdsoep met tortellini


Italiaanse maaltijdsoep met tortellini
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 4 el olijfolie
  • olijfolie (om te besprenkelen)
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 750 g tomaten (in kwarten)
  • 2 stengels bleekselderij (in stukken)
  • 15 g basilicum
  • 750 ml groentebouillon
  • 250 g tortellini
  • 125 ml slagroom
Instructies
  1. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook circa 4 minuten.
  2. Voeg de tomaten, bleekselderij, steeltjes van de basilicum en de bouillon toe en kook circa 10 minuten.
  3. Kook intussen de tortellini beetgaar.
  4. Pureer de soep met een staafmixer, roer de slagroom erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de soep met de tortellini, basilicumblaadjes en besprenkel met olijfolie.

 

Reageren via facebook