Italiaanse maaltijdsoep met tortellini
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 4 el olijfolie
- olijfolie (om te besprenkelen)
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 750 g tomaten (in kwarten)
- 2 stengels bleekselderij (in stukken)
- 15 g basilicum
- 750 ml groentebouillon
- 250 g tortellini
- 125 ml slagroom
Instructions
- Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook circa 4 minuten.
- Voeg de tomaten, bleekselderij, steeltjes van de basilicum en de bouillon toe en kook circa 10 minuten.
- Kook intussen de tortellini beetgaar.
- Pureer de soep met een staafmixer, roer de slagroom erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep met de tortellini, basilicumblaadjes en besprenkel met olijfolie.
Reageer