14.7 C
Medemblik
9 juli 2020 03:27
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik – koud met kans op (winterse)buien

MEDEMBLIK – Een gure noordwestelijke wind voert vochtige lucht met zich mee en omdat het op grote hoogte ruim 10 graden kouder is dan normaal is de kans op winterse neerslag zeker niet uitgesloten, ook een klap onweer kan daar tussen zitten. Vanmiddag loopt de temperatuur op naar 9 á 10 graden maar tijdens een bui daalt de temperatuur naar een graad of 5 á 6. Vanavond tijdens dodenherdenking is het als het even meezit droog, maar later in de avond komen er wel buien tot ontwikkeling en daalt de temperatuur in de nacht naar zondag richting het vriespunt.

Bevrijdingsdag ziet er iets beter uit, de dag begint met zonneschijn maar vanuit het noordwesten komen weer stapelwolken onze regio binnendrijven en aan het einde van de ochtend en in de middag kunnen er enkele buien gaan vallen, hierbij is hagel ook mogelijk, sneeuw en onweer lijkt vrijwel uitgesloten.

De middagtemperatuur loopt op naar 11 graden en de wind is matig tot vrij krachtig van kracht en waait uit het noorden/noordwesten.

Maandag in de ochtend buien maar ook zon, overdag 10 graden, in de nacht 4 graden en een matige tot vrij krachtige wind uit het westen/noordwesten. Dinsdag ook nog een vrij frisse dag met 12 graden, daarna gaat de temperatuur iets hoger uitkomen maar met 15 á 16 graden hebben wij het wel gehad, en vanaf woensdag neemt ook de kans op regen flink toe.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?