13 C
Medemblik
23 mei 2020 09:27
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik – volop lente en 20 graden

MEDEMBLIK – Vandaag is het nog volop lente met veel zon maar toch ook perioden dat de zon even verhuld gaat achter de bewolking. De middagtemperatuur loopt op naar rond de 20 graden en lokaal zal de 21 of zelfs 22 graden worden aangetikt. De wind waait uit het noorden tot noordoosten en is zwak 2Bft, in de avond gaat de wind draaien naar het oosten/noordoosten en zal dan ook iets gaan toenemen in kracht. Vannacht daalt het kwik naar 9 graden.

Lente zet door

Zeker op maandag als het de zon nog frequent te zien zal zijn maar de bewolking trekt wel wat meer dicht als voorbode voor een paar dagen wat minder mooi weer maar wel met nog steeds mooie temperaturen voor de maand april. Maandag wordt het 17 graden, dinsdag 18 maar dan valt er ook wat regen, woensdag 15 graden en kan er ook wat neerslag vallen zoals ook op donderdag en vrijdag wanneer de kans op wat neerslag niet is uitgesloten. De wind blijft uit het oosten tot noordoosten waaien en is overwegend matig van kracht, de nacht temperaturen dalen naar rond de 8 graden.

Weekend weer mooi

Het aankomend weekend ziet er dan weer mooi uit. Temperaturen van rond de 18 graden met op zaterdag een matige wind uit het zuiden tot zuidoosten en op zondag een matige wind uit het noorden tot noordoosten. Op de langere termijn gaat de temperatuur iets lager uitkomen, zo rond de 14 á 15 graden overdag maar de bewolking zal dan ook vrijwel oplossen waardoor het volop zonnig gaat worden.

Lente dus.

Reageren via facebook