Weerbericht Medemblik – veelal bewolkt en kans op buien

Medemblik – Vandaag is het veelal bewolkt met kans op buien, De temperatuur komt uit op circa 10 graden. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig: aan de kust en op het IJsselmeer krachtig en soms nog even hard. Na dinsdag blijft het nog een dag of wat wisselvallig, maar de wind zwakt af. Op vrijdag en zaterdag is het droog met in het weekeinde ook meer zon en maxima tot 15 graden.

Een zuidwestelijke stroming voert maritiem polaire lucht aan. Een barocliene zone (van oorsprong occlusie) ligt boven het midden en zuiden van het land, beweegt traag in noordelijke richting en bevindt zich om 12 UTC boven het noorden en verlaat in de loop van de middag het noorden. Tevens verbrokkelt het systeem daarbij. Een ontwikkelende trog (CAD) trekt woensdagnacht via East Anglia de Noordzee op. Het bijbehorende laag trekt woensdagochtend ten noorden van de Wadden oostwaarts richting Denemarken. Na passage voert de westelijke stroming maritiem polaire lucht aan.

Grote kans (ca. 80%) op terugkeer naar het wat koele en wisselvallige weertype. Kleine kans (ca. 20%) op aanhouden van het overwegend droge weertype met temperaturen boven normaal.

eps_pluim_tt_06235

 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.