Weerbericht Medemblik – heerlijk lenteweer met veel zon

MEDEMBLIK – Met het weer zit het vandaag wel snor, na een voor begin april, zwoele nacht, de temperatuur daalde naar rond de 10 graden, zal deze in de loop van de ochtend snel weer richting de 14 graden gaan om vanmiddag uit te komen op een gaat of 18, lokaal zelfs 19 graden. De wind waait nog steeds uit het noordoosten en is overwegend matig van kracht. In de nacht naar dinsdag daalt het kwik naar 9 graden.

Maar na vandaag gaat er toch wel het nodige veranderen met het weerbeeld, het blijft wel droog en de zon zal ook veelvuldig te zien zijn maar de temperatuur gaat flink naar beneden. Boven de Britse Eilanden komt een hoogdrukgebied te liggen die voor aanvoer van poollucht gaat zorgen en die is flink kouder.

Dinsdag valt nog wel mee met 13 graden overdag en 5 graden in de nacht naar woensdag maar woensdag halen we nog maar net de 10 graden, donderdag en vrijdag zitten we enkele graden daaronder. De wind blijft strak uit het noordoosten waaien en is overwegend matig van kracht. Ook het weekend verloopt droog, zonnig maar frisjes met temperaturen rond de 9 graden.

[signoff]

 

Reageren via facebook