PW2010: Afvalstoffenheffing moet omlaag, het kan gewoon goedkoper

MEDEMBLIK – Nu nog maar weer eens duidelijk is geworden dat Medemblik verreweg de duurste gemeente is wat de afvalstoffenheffing betreft gaat ook de politiek zich weer roeren. In het afgelopen raadsseizoen is er al een bom door de politiek in Medemblik gelegd onder het CAW en wil men het liefst uit het CAW stappen.

[penci_related_posts taxonomies=”undefined” title=”Dossier: HVC & CAW” background=”” border=”” thumbright=”no” number=”6″ style=”grid” align=”none” displayby=”tag” orderby=”date”]

Anneke van der Geest, fractievoorzitter van PW2010 zegt op vragen van Medemblik Actueel: ” Vorig jaar, toen de kwestie van het ophalen van grof afval speelde, merkte PW 2010 al op dat de afvalstoffenheffing in Medemblik de hoogste was in het CAW gebied, maar ook dat andere gemeenten die een overeenkomst gesloten hadden met HVC, een veel lagere heffing hanteerden. Soms was dat te verklaren, doordat het ophalen van grof afval, niet inbegrepen was. Er moest extra voor betaald worden.

In het CAW gebied is nu nog de prijs van het ophalen van grof afval inbegrepen, maar dat gold ook voor Zaanstad, dat een lager tarief liet betalen.Het kan dus goedkoper.

Lees ook: Dossier CAW

Volgend jaar zal een nieuwe overeenkomst gesloten moeten worden. Er zullen goede afspraken gemaakt moeten worden, maar voor die tijd zal onderzocht moeten worden, hoe het zit  bij gemeenten die een lager tarief hanteren. Het verschil is nu wel erg groot.

Reageren via facebook