Medemblik Actueel.

Gezondheid

Dag van de Beroerte, meer leren over het voorkomen en herkennen van een beroerte

HOORN – Op dinsdag 14 mei is het de Dag van de Beroerte. In het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn en  Purmerend zijn er van 10.00 tot 16.00 uur activiteiten in de centrale hal die ingaan op preventie én herkenning van een beroerte. Met een beroerte worden herseninfarcten, hersenbloedingen en TIA’s bedoeld.

Laat gratis je cholesterol en bloeddruk meten

Voorkomen van een beroerte kan door een aangepaste leefstijl: goede voeding, voldoende bewegen, minder stress, niet roken en matig met alcohol. Op 14 mei kunt u in het Dijklander Ziekenhuis meer informatie krijgen. Er zijn gezonde hapjes, gratis cholesterol- en bloeddrukmetingen, tips om een beroerte tijdig te herkennen en informatiestands van de stichting Hersenletsel, Trombosestichting, Harteraad en de Hartstichting. In Hoorn zijn ook de verpleegkundig consulenten van de afdeling Neurologie aanwezig voor vragen of uitleg. En in Purmerend staan neurologieverpleegkundigen klaar voor uw vragen.

Programma

  • De activiteiten vinden plaats tussen 10.00 en 16.00 uur. U bent van harte welkom.
  • De toegang is gratis.
  • Hoorn: Maelsonstraat 3
  • Purmerend: Waterlandlaan 250

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook