Weerbericht Medemblik – stralend zonnige en warme dag

MEDEMBLIK – Het gaat vandaag een prachtige Goede Vrijdag worden met veel zonneschijn en temperaturen die lokaal boven de 20 graden gaan uitkomen. Na een voor halverwege april warme nacht, ook bij ons kwam de temperatuur niet onder de 10 graden zal de temperatuur vanochtend al snel richting de 15 graden gaan klimmen om vanmiddag uit te komen op 20 á 21 graden, mogelijk lokaal zelfs 22 graden. De wind is matig van kracht en waait uit het oosten/noordoosten. De UV-index is 4 tot 5 en dus is bescherming van de huid aan te raden, deze zal verbrandingsverschijnselen tonen binnen een half uur. In de nacht naar zaterdag daalt het kwik naar rond de 10 graden.

Paaszaterdag is het iets minder warm, maar met 18 á 19 graden nog steeds ruim boven normaal warm voor de tijd van het jaar. Bewolking is er vrijwel niet en dus ook geen regen waardoor de vorig jaar ingezette droogte ook dit voorjaar gewoon doorzet, in de maand april is nog maar 4mm neerslag gevallen, normaal valt er in april tussen de 50 en 70mm regen. De wind blijft standvastig uit het oosten/noordoosten waaien en is matig van kracht.

Pasen verloopt zeer zonnig, alleen zit er wel een flink verschil in de temperatuur, zondag 17 graden maar maandag 21 á 22 graden. Vanaf maandagavond zal er wat bewolking onze regio binnenkomen drijven maar neerslag gaat daar niet uitvallen.

[signoff]

Reageren via facebook