VVD wil einde aan Polen die ’s nachts de schappen vullen, ‘zet maar ww’ers in’.

REGIO – Met dit bericht komt vandaag de Telegraaf op de proppen. Verschillende experts en betrokkenen in de supermarktbrance zien een toename van arbeidsmigranten die ’s nachts de schappen in de supermarkten vullen.

Jules van Well van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel constateert dat ook. Hij wijt het fenomeen aan de krapte op de arbeidsmarkt. „Winkels kunnen hier onvoldoende jongeren vinden voor de vulploegen.”

Albert Heijn erkent inzet Polen

Albert  Heijn bevestigt tegen de Telegraaf dat ook zij bij enkele winkels Polen inzet om de schappen ’s nachts te vullen, niet overdag want de meeste Polen spreken geen Nederlands en kunnen dan de klanten niet te woord staan volgens de woordvoerder van Albert Heijn. Ook Jumbo zet Polen in om ’s nachts de schappen te vullen.

VVD boos

De VVD is boos over deze inzet, VVD’er Wiersma: ,,Het is te bizar voor woorden dat wij mensen uit het buitenland moeten halen om hier dit werk te doen terwijl er nog ruim 300.000 werklozen zijn.” Wiersma wil dan ook dat het UWV en de gemeenten deze mensen wijzen op dit soort baantjes en als ze weigeren gekort gaan worden op hun uitkering.

Het is onduidelijk of de supermarkten in Westfriesland ook gebruikmaken van arbeidsmigranten om ’s nachts de schappen bij te laten vullen.

[signoff]

Reageren via facebook