17 C
Medemblik
30 september 2020 17:36
Medemblik Actueel.

(Foto: v.v. Strandvogels)

Voorbeschouwing Victoria O. 1 – Strandvogels 1

ONDERDIJK – Na de o zo mooie maar, in alle eerlijkheid, ook onverdiende overwinning in de topper tegen KSV wacht Strandvogels komende maandag (Pasen) weer een zware wedstrijd. Dan kruist het in Obdam de degens met Victoria O. Die ploeg staat weliswaar “slechts” 6e op 13 punten achterstand van Strandvogels, maar is in de 2e periode uitstekend bezig. Met net zoveel punten als Strandvogels staat de ploeg 2e achter KSV, dat twee punten meer verzamelde. Een nacompetitieplek bemachtigen via de eindrangschikking zal lastig worden voor de Obdammers, maar via de 2e periodetitel is een zeer reële optie.

Drie van de negen nederlagen die Victoria O. dit seizoen leed, leed het in Obdam.De laatste thuisnederlaag was op 3 maart tegen Woudia (0-1). Eind oktober 2018 wist KSV met moeite met 2-3 te winnen, maar de opvallendste (thuis)nederlaag was die op 25 november toen Always Forward met maar liefst 1-9 wist te winnen. Dat was een week voordat Victoria O. naar Onderdijk kwam. Dat duel won Strandvogels met 2-0, maar het mocht toen net als zondag tegen KSV niet klagen. Victoria O. was niet veel minder en droop dan ook teleurgesteld af. Ik begrijp van de site van Victoria O. dat dit de Obdammers nog steeds erg hoog zit en dat men op revanche aast.

De laatste keer dat Strandvogels in Obdam tegen Victoria O. speelde, in het seizoen 2016-2017, won het met 1-2. Het jaar daarvoor won de thuisploeg met 2-0 terwijl het in het seizoen 2013-2014 0-3 werd voor de Vogels. Om weer een overwinning te boeken in Obdam zal Strandvogels beter voor de dag moeten komen dan tegen KSV. Op de inzet en beleving was niets aan te merken, op het spel wel. Maar misschien dat dit ook kwam door de spanning die op de wedstrijd zat, om de titelkansen in eigen hand te houden, moest er gewonnen worden. Hopelijk is die spanning in Obdam niet meer merkbaar bij de spelers van Strandvogels en laten zij nu wel het spel zien waartoe ze in staat zijn (en wat de reden is dat de Vogels koploper zijn).

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?