5.1 C
Medemblik
19 januari 2021 10:47
Medemblik Actueel.

Hollandiaspeler Sonny Pronk ontfermd zich om de toegekende strafschop. (Foto: Peter van Lobberegt)

Voetbal: Hollandia twee maatjes te groot voor sterk spelend Strandvogels

ONDERDIJK – Natuurlijk wordt er juist in het bekertoernooi geschiedenis geschreven door stuntende ploegen. Voorbeelden zijn er genoeg, IJsselmeervogels dat doordringt tot de halve finale en dit seizoen nog Swift dat bekerhouder Vitesse uit het toernooi kegelde. Maar de kans dat Strandvogels zo’n stunt zou uithalen tegen hoofdklasser Hollandia was natuurlijk niet zo groot.

De kans op een stunt leek na drie minuten ook al verkeken toen Hollandia na een mooie aanval de score opende. Maar Strandvogels leek hierdoor niet van slag en speelde compact. Hollandia bleef uiteraard wel de gevaarlijkste ploeg in de 12e minuut kon Edwin Hoogland zich nog net op tijd op de bal gooien om 0-2 te voorkomen. In een wedstrijd tegen dergelijke tegenstanders moet je het vaak hebben van buitenkansje en zo eentje ontstond in de 17e minuut. Strandvogels mocht een vrije trap nemen na een overtreding op Mike Boon. Aanvoerder Gerald Broedersz zette zichzelf achter de bal en schoot deze vervolgens fantastisch binnen, 1-1! Zou Strandvogels dan toch gaan stunten? Maar helaas, drie minuten na de gelijkmaker kwamen de gasten weer op voorsprong. Edwin Hoogland kon een hard en laag schot nog net keren, maar was kansloos in de rebound. Tien minuten later ging doelpuntenmaker Gerald Broedersz in de fout door een speler van de Horinezen binnen de beruchte lijnen een zet in de rug te geven. De vlakbij staande scheidsrechter kon niets anders doen dan naar de stip wijzen, de penalty werd feilloos benut. Edwin Hoogland wist voor rust nog enkele keren goed redding te brengen, maar moest nog wel de 1-4 toestaan.

Na rust kwam de tegengoal nog sneller dan voor rust, na twee minuten lag, na verkeerd uitverdedigen, de defensie helemaal open. En daar profiteert een goede ploeg als Hollandia natuurlijk wel van. Inmiddels ging bij Strandvogels de nodige ervaring naar de kant en kwam er jong talent in de ploeg. Voor hen natuurlijk een mooie ervaring om eens tegen een dergelijke ploeg te kunnen spelen. In één van zijn laatste acties herhaalde Gerald Broedersz nog bijna zijn kunststukje van voor rust. Maar dit keer wist de keeper van Hollandia de bal nog net te keren. Een goal was ook voor de keihard werkende en ook wel eenzame spit Rens Grooteman een mooie beloning geweest, maar zijn lobje in de 60e minuut belande op het dak van het doel. In de 63e minuut maakte Hollandia 1-6 en daarna leek het er even op dat de Hoornse doelpuntenhonger gestild was. Maar in de laatste tien minuten werd de score toch nog uitgebouwd naar 1-9. De overigens prima fluitende scheidsrechter telde vervolgens nog aardig wat onnodige blessuretijd bij, maar gelukkig werden dubbele cijfers Strandvogels bespaard.

Zoals verwacht eindige het bekeravontuur dus tegen de Hoornse hoofdklasser. Ondanks de forse nederlaag heeft Strandvogels gedaan wat het moest doen, namelijk hard werken. Het zou mooi zijn als de beloning daarvoor komt in de vorm van een goed resultaat tegen een andere Hoornse ploeg, competitietegenstander HSV Sport 1889.

Strandvogels 1 – Hollandia 1 (beker)

Wedstrijddatum: donderdag 26 oktober 2017
Uitslag: 1-9 (1-4)
Scoreverloop: 0-1; Gerald Broedersz 1-1; 1-2; 1-3; 1-4; 1-5; 1-6; 1-7; 1-8; 1-9

Selectie:
Edwin Hoogland; Rowin de Wit (Thom Heerens), Gerald Broedersz (Arjan Koomen), Jeroen Mol en Dawid Zerek; Erwin Neuvel (Wout Sierkstra), Mitch Hofland, Merlijn Weel, Tim Broersen en Mike Boon; Rens Grooteman

Reageren via facebook