5.8 C
Medemblik
17 januari 2021 16:26
Medemblik Actueel.

´De Weg´ van Ekaterina Levental in de Bonifaciuskerk Medemblik

MEDEMBLIK – Jaarlijks organiseert de Commissie Kunst  & Cultuur van de Stichting Bonifaciuskerk Medemblik een voorstelling in het kader van de 4 en 5 mei-activiteiten. Dit jaar komt Ekaterina Levental op woensdag 1 mei naar de Bonifaciuskerk om haar voorstelling ‘De Weg’ te spelen.

In de voorstelling vertelt ze het verhaal over haar vlucht uit Oezbekistan en ze begeleidt zichzelf daarbij op de harp.

De voorstelling begin om 20.15 uur en duurt ongeveer vijf kwartier. Na afloop is het mogelijk om met haar in gesprek te gaan. In de Bonifaciuskerk wordt voor deze voorstelling geen toegang gevraagd. De bezoekers kunnen na afloop een vrijwillige bijdrage geven om de stichting te helpen de monumentale kerk in stand te houden.

Ekaterina Levental werd geboren in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan, een republiek in de voormalige Sovjet Unie. Zij studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en harp aan de conservatoria van Enschede, Detmold (Duitsland) en Rotterdam. Voor de zang- èn harpopleidingen haalde ze cum laude haar masterdiploma. Op dit moment maakt ze carrière als operazangeres en theaterperformer.

Samen met Chris Koolmees ontwikkelt  Ekaterina onder de naam LEKS Compagnie diverse muziektheaterprodukties. In 2017 verscheen ‘De Grens’. Dat is een vervolg op hun succesvolle project ‘De Weg’. In 2019 volgt het derde deel in deze serie: ‘Schoppenvrouw’.

Meer  informatie over het werk van Ekaterina Levental is te vinden op www.ekaterina.nl

Dagblad Tubantia schreef over haar: “Een actrice met een sterk inlevingsvermogen, een groot talent, geweldig om naar te luisteren!” Het is dus zeker de moeite waard om haar voorstelling op 1 mei in de Bonifaciuskerk in Medemblik bij te wonen!

[signoff]

Reageren via facebook