3.6 C
Medemblik
26 februari 2021 08:22
Medemblik Actueel.

Bello door de tulpenvelden Foto Gerda Holla
Bello door de tulpenvelden Foto Gerda Holla

Tijdreizen met Tulpengarantie

HOORN/MEDEMBLIK – Iedere dinsdag tot en met zondag kunt U met de Museum Stoomtram Hoorn – Medemblik meereizen. Stoomtram en boot rijden en varen volgens dienstregeling tussen Hoorn, Medemblik en Enkhuizen.

Tulpengarantie

Holland Boven Amsterdam verandert zo langzamerhand weer in een bloemenzee! Vanaf medio april rijdt de stoomtram weer langs de kleurrijke bollenvelden tussen Hoorn en Medemblik.

Tulpengarantie, situatie per 7 april 2019:

  • Bello tulpen op tramstation Hoorn – eerste exemplaren komen op kleur
  • Diverse tulpen op station Wognum – eerste exemplaren komen op kleur
  • Tussen Zwaagdijk en Wognum (circa 6 kilometer vanaf Hoorn/14 kilometer vanaf Medemblik) – nog niet in bloei
  • Tussen Abbekerk (10 kilometer van Hoorn / 10 kilometer van Medemblik) en station Twisk (16 kilometer van Hoorn / 4 kilometer van Medemblik liggen dit seizoen vijftien tulpenvelden – enkele kleine velden staan in bloei, het grootste deel nog niet!
  • Diverse tulpen op station Medemblik – eerste exemplaren komen op kleur

Hoe de kleurenpracht zich ontwikkelt is mede afhankelijk van het weer. Het is ieder jaar weer een mooi spektakel. Met name de stoomtrams in de tweede helft van de maand april en begin mei kunnen daardoor druk zijn. Het is daarom sterk aan te raden vooraf een online ticket te boeken via deze site om uw plaats in de tram te garanderen.

[signoff]

Reageren via facebook