19.8 C
Medemblik
21 mei 2020 13:22
Medemblik Actueel.

Tulpenbeurs Zwaagdijk, je vergapen aan de mooiste tulpen (video)

Zwaagdijk – In de bedrijfsgebouwen van Proeftuin Zwaagdijk in Zwaagdijk-Oost vindt van 18 tot en met 21 februari 2016 de derde editie van de Vaktentoonstelling plaats.

Een reportage van regioverslaggever Maarten Trompert

Niet alleen professionals, ook het gewone publiek kan genieten van de tulpen, mechanisatie en innovaties op de derde editie van de vaktentoonstelling in de Proeftuin Zwaagdijk. De West-Friese Flora trekt veel bekijks.

Vandaag en morgen struinen de telers langs de nieuwe tulpensoorten. “Dit zijn soorten die pas over vijf jaar in de winkel komen”, zegt Pieter Duin van de Proeftuin Zwaagdijk. Teler Jos Blom uit Avenhorn is op zoek naar nieuwe soorten. “Je moet wel veranderen, want dat doen de smaken internationaal en nationaal ook steeds weer”. 

Schoon en effectief
Voorzitter Gerard Reus van de tentoonstelling is trots op de tulpen die er staan. “Maar ook op de bedrijven die zich steeds meer richten op een schone en effectieve teelt. Op de vakbeurs worden 2.000 mensen verwacht. Zaterdag en zondag zijn bestemd voor het publiek en de toegang is gratis. “We hebben nu meer de publiciteit opgezocht naar de consumenten”, aldus Reus.

“Zo’n tentoonstelling zoals de West-Friese Flora, die moest stoppen na de legionellaramp en financiële problemen daarna, zal het niet worden, denkt Reus. “Maar we verwachten wel meer publiek dat naar onze wereldberoemde producten komt kijken.”

Reageren via facebook