13.7 C
Medemblik
25 september 2020 02:01
Medemblik Actueel.

Foto: NH Nieuws

Personeel Draka Polymer wil bedrijf redden door loon in te leveren

ENKHUIZEN – Een grote meerderheid van het personeel van kunststofverwerker Draka Polymer Films is akkoord met het inleveren van loon. Dat was de voorwaarde van de Braziliaanse investeringsmaatschappij Starboard om het plan te financieren waarmee het noodlijdende bedrijf gered moet worden. Daarmee lijkt een faillissement afgewend, meldt NH Nieuws

Toch kan een bankroet nog niet volledig worden uitgesloten. Draka heeft een schuldenlast van 7,8 miljoen euro en nu zijn de schuldeisers aan zet.

Tijdens een crediteurenvergadering moet een meerderheid van de schuldeisers instemmen met de lening van 700.000 euro die Starboard bereid is te verstrekken om een akkoord met hen te financieren. Die vergadering staat tot nog toe gepland op 21 mei, maar wordt wellicht eerder gehouden.

‘Het was dit of een faillissement’
Bewindvoerder Axel de Groot liet vorige week al aan NH Nieuws weten dat er verder voor Draka geen andere opties op tafel lagen. De vakbonden zijn tevreden met het akkoord van het personeel, al blijft zo’n loonoffer variërend van twee tot negen procent een zware klap voor de 150 medewerkers, die daarmee dus wel allemaal hun baan behouden.

“De werknemers hebben besloten om voor behoud van werkgelegenheid te stemmen. Maar uiteraard zijn we niet blij dat ze loon moeten inleveren in ruil voor aandelen van het bedrijf. Maar het was dit of anders waren ze allemaal werkloos”, aldus FNV-bestuurder Julie Schouten.

Ondertussen loopt het conflict met buurbedrijf Renolit, tevens eigenaar van de bedrijfspanden waar Draka gebruik van maakt, ook nog steeds. Renolit heeft de huur per 31 mei opgezegd, maar daar volgt zover bekend nog een rechtszaak over. Bewindvoerder Axel de Groot zei dat Draka voldoende argumenten heeft om de huuropzegging aan te vechten. Wanneer die rechtszaak dient is nog onduidelijk.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?