Action: ‘Dit jaar nog 300 nieuwe winkels erbij’

ZWAAGDIJK-OOST – Dit valt te lezen in het jaarverslag van 3i, de eigenaar van Action. De meeste nieuwe winkels zullen in het buitenland worden geopend waar Action explosief aan het groeien is. Action telt nu 395 winkels in Nederland en 1321 winkels in het buitenland. Daar moeten dus in 2021 nog zeker 300 bijkomen.

De winst is ondanks de coronacrisis die in 2020 ook Action hard trof gestegen met bijna 13% naar 609 miljoen euro (Ebita), de omzet steeg met ruim 8% naar 5,6 miljard euro. Action mikt op een winkelbestand van ruim 2700 winkels in 2023 en wil in 12 landen actief zijn.  De winst voor belasting (Ebita) moet dan de miljard euro benaderen.

De schuldpositie van Action blijft nog wel een punt van aandacht, 3i heeft als aandeelhouder Action opgetuigd met torenhoge schulden om zo jaarlijks vele honderden miljoenen dividend te kunnen betalen aan 3i. Ook is het nog steeds wazig wat 3i in de (nabije)toekomst wil gaan doen met Action, verkopen of naar de beurs brengen.

Foto: Action

Reageren via facebook