Medemblik Actueel.

Bedrijven

Na Microsoft en Google komt nu ook CyrusOne naar Agriport A7

MIDDENMEER – Agriport A7 blijkt een zeer aantrekkelijke locatie te zijn voor bedrijven die hun datacenters ergens neerzetten, na Microsoft en Google komt nu ook gigant CyrusOne naar Agriport om daar tot maximaal 33Ha grond te kopen voor een 270MW datacentercampus.

In totaal is er 1000 hectare grond beschikbaar op Agriport en daarvan gaat een deel van worden gebruikt voor enorme datacenters van vele honderden miljoenen euro’s.

CyrusOne wil straks op Agriport ‘op maat gemaakte ontwikkelingsprojecten realiseren,’ vertelt topman Gary Wojtaszek. Na Agriport wil CyrusOne dit model wereldwijd gaan uitrollen samen met de partners van CyrusOne.

Directeur Anton Hiemstra van Agriport zegt over de komst van CyrusOne naar Agriport: ,,Wij bieden al onderdak aan de twee grootste spelers ter wereld op dit gebied en nu CyrusOne ook naar Agriport komt lijkt de weg open te zijn voor de komst van nog meer spelers in dit segment van datacenters.”

CyrusOne bezit al 50 datacenters waarmee zij zo’n twee honderd multinationals bedienen.

Reageer op dit onderwerp