Special Olympics deelnemers Sophie en René gehuldigd door de minister

MEDEMBLIK – Zaterdag is Special Olympics Team NL, met natuurlijk Sophie Oud uit Zwaagdijk en René van Diepen uit Hoogwoud, gehuldigd bij partner Rabobank Foundation in Utrecht. Van 14 t/m 21 maart namen 7.500 sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 190 landen het tegen elkaar op tijdens de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi.

Ambassadeur Toine van Peperstraten had als dagvoorzitter de regie in handen en interviewde o.a. Her Excellency Ms. Hissa Abdulla Ahmed Alotaiba, ambassadeur van de Verenigde Arabische Emiraten, Ragna Schapendonk, directeur Special Olympics Nederland en Matthijs van Doorn, bestuurslid en Special Olympics sporter. Daarna volgde een voorstelling van cabaretgroep ‘’Op sterk water’’, waarin Special Olympics Team NL centraal stond.

Foto: Rachelle Fotografie

Toespraak minister Bruno Bruins
Minister Bruno Bruins sprak de 64 bijzondere Nederlandse sporters toe: ‘’Wat heb ik, samen met heel veel Nederlanders, genoten van jullie sportprestaties in Abu Dhabi! Toen jullie op 7 maart vertrokken vanaf Schiphol, zeiden jullie heel zelfverzekerd: ‘We gaan voor goud’. En dat deden jullie. En veel meer dan dat. Jullie zijn teruggekomen met een karrenvracht aan goud, zilver en brons. Maar of je nu een medaille mee naar huis hebt genomen of niet, jullie zijn voor mij allemaal winnaars.’’

Op het podium kregen de sporters & coaches bloemen uitgereikt en na één laatste groepsfoto kwam er een einde aan een feestelijke middag in Utrecht. De Special Olympics World Games heeft de sporters naast 69 medailles ook een schat aan nieuwe ervaringen opgeleverd, wat heeft geleid tot betere sociale vaardigheden, meer zelfvertrouwen en zelfredzaamheid.

‘’Na deelname aan de Special Olympics World Games in Abu Dhabi is mijn dochter veel opener geworden. Ze staat nu echt rechtop en kijkt mensen aan. Ook zoekt ze nu zelfstandig informatie op internet, bijvoorbeeld hoe ze moet reizen. Een wereld van verschil!‘’, aldus de moeder van handbalster Vera den Hertog.

Foto: Rachelle Fotografie

World Games 2019
Van 14 t/m 21 maart waren in totaal 7.500 sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 190 landen actief tijdens de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi. Samen met 2.500 coaches, 20.000 vrijwilligers en minstens 500.000 toeschouwers waren de World Games ’s werelds grootste sportevenement in 2019. De 64 sporters en 23 coaches van Team NL waren succesvol in 13 takken van sport: atletiek, bowlen, golf, gymnastiek, handbal, inline-skaten, judo, paardrijden, tennis, wielrennen, zeilen, zwemmen en open water zwemmen.

Special Olympics
Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 190 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Naast de vele gezondheidsvoordelen geeft Special Olympics de sporters een kans om te stralen op een podium. Een podium dat hen meer zelfrespect en zelfvertrouwen geeft. Zij worden mondiger, zelfstandiger en leren opkomen voor hun eigen belangen. Daarmee verbetert de kwaliteit van hun leven en neemt hun geluksgraad toe.

Dit gaat niet zonder de hulp van onze partner Rabobank Foundation, maatschappelijk partners Fonds Gehandicaptensport & VriendenLoterij en event partners Coca Cola Nederland, Stamhuis & Kerry Group.

[signoff]

Reageren via facebook