Foto aangeleverd

Nijntje Beweegdiploma bij gymvereniging O.S.S. Medemblik

MEDEMBLIK- Gymvereniging O.S.S. Medemblik start op maandag 24 september met het nijntje Beweegdiploma voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar. De beweeglessen zijn te volgen van 16.00 tot 16.45 uur in zaal 3 van sporthal De Muiter in Medemblik.

Waarom het nijntje Beweegdiploma?
In de leeftijd van 2 tot en met 6 jaar vindt bij kinderen de grootste motorische ontwikkeling plaats. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Daarnaast is bewegen gezond. Zodra uw kind kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk. Het Beweegdiploma helpt kinderen bij hun motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling.

Bewegen met nijntje en de KNGU
Nijntje en de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) zijn een meerjarig samenwerkingsverband aangegaan met als doel meer kinderen tussen de 2 en 6 jaar spelenderwijs te leren bewegen. Nijntje is dan ook ambassadeur van het Beweegdiploma. Het Beweegdiploma bestaat uit twee lessenseries: 
– Beweegdiploma 1 (leeftijd 2 – 4 jaar) >  15 lessen
– Beweegdiploma 2 (leeftijd 4 – 6 jaar) >  15 lessen

Enthousiaste reacties van ouders
Ouders van wie kinderen de beweeglessen hebben gevolgd, zijn erg enthousiast over de beweeglessen. Volgens hen durft hun kind nu meer. Ouders vinden het Beweegdiploma een goede graadmeter voor de motorische ontwikkeling van hun kind. Bij sommige kinderen gaat het fietsen met sprongen vooruit. Bij andere kinderen is ook het zwemmen een stuk verbeterd: ‘Mijn zoon heeft leren duikelen en durft nu ook te duiken in het zwembad. Super!’

Turnen
Naast beweeglessen verzorgt O.S.S. ook recreatieve turn-, talenten- en wedstrijdtraining voor kinderen in de basisschoolleeftijd en jeugd. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om een gratis proefles bij de recreatieve turntraining te volgen. Check www.gym-medemblik.nl voor het actuele lesrooster.

Aanmelden of meer informatie?
Wilt u dat uw kind zich motorisch goed ontwikkelt? Geef hem of haar dan op via info@gym-medemblik.nl. Meer informatie over het nijntje Beweegdiploma is te vinden op www.kngu.nl/beweegdiploma

Reageren via facebook