FitmetDylan: waarom nu juist bootcampen?

Al voor een tijdje mogen we weer buiten sporten van het RIVM. Begin deze maand is het ook veilig verklaard om binnen te sporten. Desondanks blijft buiten sporten vele malen veiliger dan binnen en hierdoor stijgt het animo voor buitensport enorm. Wat is er zo leuk aan buiten sporten? En waarom zou je buiten willen sporten in plaats van binnen? Wij vroegen het aan Dylan, de eigenaar van de bootcampclub FitmetDylan in Alkmaar. Dylan kwam met drie belangrijke redenen waarom buiten sporten – en dan met name bootcamp in Alkmaar – zo populair is.

1. Heel hygiënisch

Het RIVM heeft een aantal basisregels voor iedereen opgesteld om de kans op besmetting te verkleinen, zoals de anderhalve meter afstand, goed je handen wassen en vooral alles schoonmaken wat je hebt aangeraakt. Wanneer je buiten sport (bootcamp) kan je die anderhalve meter heel goed waarborgen. Je hebt niet te maken – zoals in veel sportscholen – met smalle gangetjes of apparaten die te dicht bij elkaar staan.

Ook gebruik je bij bootcamp elementen uit de omgeving of je eigen lichaamsgewicht in plaats van fitnessapparaten. Denk bijvoorbeeld aan een bankje, een boom of een hekje. Hier heeft niet iemand anders recent gebruik van hoeven te maken. Ook heb je tijdens het buitensporten continu frisse lucht. Stel iemand niest dan vervliegt het ook gelijk weer. Hier kan geen luchtfilteringssysteem tegen op.

2. Sporten op de mooiste locaties in de omgeving

Met buiten sporten zit je niet vast aan een locatie. Met een bootcamples kan je oneindig variëren. De ene keer ren je naar het park, dan naar het bos of door het centrum van Alkmaar. Hierdoor is elke les anders. Niet alleen in oefeningen, maar ook qua locaties. FitmetDylan geeft bijvoorbeeld bootcamplessen in Alkmaar, Heiloo en Schoorl. Tijdens deze lessen zie je echt de mooiste plekken, ongeacht het seizoen. Elke plek heeft weer zijn charmes. Dit maakt bootcamp altijd leuk en uitdagend.

Tekst loopt door onder de foto

Foto aangeleverd

3. Een frisse neus – vooral wanneer je al zoveel binnen bent

Ons leven is voornamelijk binnen. We werken voor het grootste gedeelte binnen en brengen onze vrije tijd ook voornamelijk binnen door. Dit terwijl een frisse neus zo belangrijk is. Als we dan ook nog eens binnen sporten, komen we bijna nooit meer buiten. Vooral tijdens de lockdown was het pijnlijk duidelijk dat een mens niet alleen maar binnen moet zitten. Elke dag even naar buiten biedt voordelen.

Juist daarom is bootcamp als sport zo fijn. Je sport altijd heerlijk buiten. Zo krijg je ook meteen wat extra vitamine D van de zon. Even je hoofd vrij maken. Dit is optimale ontspanning. Daarbij is het buiten altijd heerlijk fris. Veel fijner dan in een benauwde sportschool sporten.

Ook bootcamp in Alkmaar bij FitmetDylan uitproberen?

Wil jij zelf ervaren hoe het is om te bootcampen? Bij FitmetDylan hebben ze een ruim lesaanbod in bootcamp in Alkmaar, Heiloo en Schoorl. Zo geven ze bijvoorbeeld hardlooptraining, krachttraining en regular bootcamplessen. Hier sport je gezellig in teamverband onder de begeleiding van een deskundige trainer. Op de website van FitmetDylan kun je gratis een vrijblijvende proefles aanvragen.

Reageren via facebook