13.9 C
Medemblik
14 juli 2020 23:22
Medemblik Actueel.

Medemblik klaar voor primeurs, hoogvliegers en veel watersport activiteit

MEDEMBLIK – Van dinsdag 21 mei tot en met zaterdag 25 mei 2019 wordt de 35ste editie van de Medemblik Regatta georganiseerd in Medemblik. Dit evenement heeft al jarenlang een vaste plek op de kalender in Medemblik en in de internationale zeilwereld. Het Nautiek Festival, voorheen Medemblik Nautiek, heeft ook al enige jaren een vaste plek op de laatste zaterdag van de Regatta. De twee losse evenementen zijn dit jaar samengevoegd tot een groot watersportevenement: De Medemblik Regatta Nautiek Festival. Dit betekent meer activiteiten op het Regatta Center Medemblik, en vanuit hier meer verbinding met het centrum en de activiteiten in de Oosterhaven van Medemblik.

Deze hele week lopen Europees-, Wereld- en Olympisch kampioenen rond in Medemblik. Kampioenen voor wie Medemblik nog altijd een beetje het thuiswater is. Zo komt regerend wereld- en Europees kampioen in de RS:X vrouwen, Lilian de Geus. Ook Kiran Badloe werd Europees kampioen, hij doet mee met de heren in de RS:X klasse. Tweevoudig Olympisch kampioen en regerend wereldkampioen bij de heren is Dorian van Rijsselberge, ook hij is de hele week aanwezig in Medemblik. Zij nemen het op tegen de internationale top in hun klasse. Daarnaast vaart ook de jeugdklasse RS:X dit jaar weer mee.

Hansa, Musto skiff, Windfoilen en Kitefoilen
Naast de olympische klassen RS:X en de 49er en 49erFX, zijn dit jaar meer zeilklassen uitgenodigd. De Hansa klasse, een zeilklasse voor beperkten, vaart het evenement mee. Ook de Musto Skiff, vergelijkbaar met de 49er(FX) maar dan voor 1 persoon doet mee in voorbereiding op hun Wereldkampioenschap later deze zomer in Medemblik. Tenslotte wordt er veel gefoild dit jaar, zowel door windsurfers als door kitesurfers. Met foilen vliegt de surfplank als het ware over het water door een soort vleugel onder de plank.

Kick-off eSailing
Een primeur op de Medemblik Regatta, op vrijdag 24 mei 2019 start hier het eSailing Nederlands Kampioenschap. Deze kick-off wordt georganiseerd in samenwerking met het Watersportverbond, die het Nederlands Kampioenschap verder vormgeeft. Ook is het mogelijk van 21 tot en met 25 mei online mee te varen met de Medemblik Regatta. De kick-off is de officiële start van het Nederlands kampioenschap eSailing.

Nautiek Festival
Het Nautiek Festival begint de week op dinsdag met de Optimist on Tour in de Oosterhaven. Hier leren kinderen onder andere zeilen. Op vrijdag worden hier nog meer sportclinics aan toegevoegd, zoals het Powerkiten. Ook komt er dan een reuzenrad bij het Regatta Center Medemblik te staan. Zaterdag beleeft het Festival haar hoogtepunt met diverse activiteiten in het centrum van Medemblik. Zo zijn er allerlei scouting activiteiten, presenteren de musea in de regio zich en wordt de week afgesloten met een Floating Movie in de Oosterhaven. De Floating Movie is dit jaar ‘Pirates of the Caribbean – Dead men tell no tales’ en is te zien vanuit boot of vanaf de kade.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?