Demonstratie Walking Football

MEDEMBLIK – Op vrijdagavond 12 april om 19.00 uur, is er een 35+ toernooi bij FC Medemblik. Tijdens dit toernooi zal er ook een demonstratie gegeven worden van het Walking Football, georganiseerd door De Actieve Senioren Medemblik. Deze tak van sport is sinds het begin van het seizoen mogelijk bij FC Medemblik.

De wekelijkse trainingen op dinsdag ochtend van 10:00 tot 12:00 worden georganiseerd door de DAS en staan onder leiding van Cees Zeilemaker.

Walking football is een variant op het reguliere voetbal en is afkomstig uit Engeland. Bij dit speltype mag er alleen (snel)gewandeld worden en dus niet gerend. Dit om blessures te voorkomen en iedereen de mogelijkheid te bieden mee te doen. Er wordt zes tegen zes gespeeld, zonder keepers. Ook mogen er geen slidings worden gemaakt en is lichamelijk contact verboden. Hierdoor ligt de nadruk op het positiespel en is het de perfecte variant voor mensen die lang niet meer hebben gevoetbald of pas op late leeftijd willen beginnen met voetbal. Plezier en sociale contacten staan in voorop.

[signoff]

Reageren via facebook