Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd
Flora en fauna

Mak Blokweer: Vroege-vogelwandeling

BLOKKER – MAK Blokweer, de KNNV en IVN organiseren in 2019 een reeks natuurwandelingen door heel Hoorn. Op zaterdag 20 april om 6 uur in de ochtend, als de wereld nog ongerept en stil in het voorjaarszonnetje ligt, gaan we al wandelend naar vogels luisteren en kijken in natuurpark Blokweer.

Eind april zijn fitis en tjiftjaf net terug van hun wintervakantie.  We gaan op zoek naar zwartkop, heggenmus, winterkoning, roodborst, kool- en pimpelmees, spechten, en misschien zien we zelfs een ijsvogel. Het natuurpark is een zangvogelparadijs en je weet van te voren niet wat je tegenkomt. We blijven op de paden. Een verrekijker is handig. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en wordt geleid door Huub Veldhuizen.

We verzamelen om 6:00 uur voor de poort van MAK Blokweer. Rond 8:00 zijn we terug bij het startpunt. Aanmelden kan telefonisch (0229-266344) of via email naar info@mak-blokweer.nl. Deelname is gratis.

Stichting MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2 1695 JC Blokker, www.mak-blokweer.nl

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook