Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Geroosterde bloemkool met paprikasaus, krieltjes en tartaar

Geroosterde bloemkool met paprikasaus, krieltjes en tartaar

Wat eten wij vandaag: Geroosterde bloemkool met paprikasaus, krieltjes en tartaar Wat eten wij vandaag: Geroosterde bloemkool met paprikasaus, krieltjes en tartaar Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 1 kg krieltje in de schil
  • olijfolie
  • 1 bloemkool
  • 3 rode paprika’s
  • 1 sjalot
  • 250 ml water
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 rundertartaartjes

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Breng een pan water aan de kook. Was en halveer de krieltjes. Kook de krieltjes 5 minuten en giet af.
  3. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de krieltjes goudbruin in ca. 10 minuten.
  4. Snijd de bloemkool in roosjes en verspreid over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper. Rooster 10-15 minuten in de oven.
  5. Maak in tussentijd de paprika’s schoon en snijd in blokjes. Snipper de sjalot.
  6. Verhit olijfolie in een steelpan en fruit de sjalot 1 minuut. Voeg de blokjes paprika toe en bestrooi met peper en eventueel wat zout. Bak ca. 8-10 minuten op laag vuur tot de paprika zacht is.
  7. Voeg 250 ml. water toe aan de paprika en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Pureer de paprika met een staafmixer tot een gladde saus en zet apart.
  8. Plet de teentjes knoflook met een vork. Verhit olijfolie in andere koekenpan en bak de tartaartjes samen met de knoflook 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Serveer de tartaartjes, krieltjes en geroosterde bloemkool met de paprikasaus.

Reageren via facebook