Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Broccoli uit de oven met pindasaus

Broccoli uit de oven met pindasaus

Wat eten wij vandaag: Broccoli uit de oven met pindasaus Wat eten wij vandaag: Broccoli uit de oven met pindasaus Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 3.5/5
( 2 Stemmen )

Ingrediënten

  • 500 g broccoli, in kleine roosjes
  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 1 eetl. sesamolie of
  • 1 eetl. wokolie
  • 1 eetl. sesamzaad, licht geroosterd
  • 2 eetl. pindakaas met stukjes noot, voor de pindasaus
  • 1 theel. sambal badjak, voor de pindasaus
  • 1 eetl. ketjap manis, voor de pindasaus
  • 1 eetl. sesamolie, voor de pindasaus
  • 1 eetl. witte balsamicoazijn of, voor de pindasaus
  • 1 eetl. citroensap, voor de pindasaus

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de broccoliroosjes om met de oliën en wat zout. Spreid uit op de bakplaat en rooster de broccoli in het midden van de oven in 15-20 minuten en beetgaar. Let op dat de roosjes niet verbranden.
  2. Roer intussen de ingrediënten voor de pindasaus los en breng eventueel op smaak met extra sambal of azijn.
  3. Schep de broccoli op een schaal en bestrooi met het sesamzaad. Serveer met de pindasaus.
  4. Lekker bij saté van kip of varkensvlees.

Opmerkingen

Let op!! Dit gerecht bevat pinda's of restanten van pinda's

Reageren via facebook