11.6 C
Medemblik
26 september 2020 01:56
Medemblik Actueel.

Menu van de dag – bloemkoolsoep met witte bonen en worst


Menu van de dag - bloemkoolsoep met witte bonen en worst
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Soort recept: Hoofdgerecht
Type keuken: Nederlands
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 1½ eetlepel bakken & braden
  • 1 schaal bloemkool à 350 g
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 pot witte bonen à 360 g
  • 2 stuks C1000 rundvleesbouillontabletten
  • 1 boerenrookworst à 250 g, in plakjes
  • 3 eetlepels verse bieslook, fijngeknipt
  • (versgemalen) peper
  • zout
Instructies
  1. Verhit de bakken en braden in een ruime soeppan en roerbak de bloemkool al omscheppend 3 minuten.
  2. Voeg het kerriepoeder toe en bak 1 minuut mee.
  3. Voeg 1 l heet water en de bouillontabletten toe en breng alles aan de kook.
  4. Kook de bloemkool in ± 10 minuten helemaal gaar.
  5. Spoel intussen de witte bonen in een zeef onder stromend water af en laat ze uitlekken.
  6. Pureer de soep met een staafmixer.
  7. Voeg de witte bonen en de worst toe en breng alles aan de kook.
  8. Breng op smaak met peper en zout en garneer met de bieslook.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?




Uw banner hier?