Medemblik Actueel.

tagliatelle met rivierkreeftjes (Foto: DEEN Supermarkten)
tagliatelle met rivierkreeftjes (Foto: DEEN Supermarkten)
Gerechten

Menu – Tagliatelle met rivierkreeftjes

Schakel nachtmodus in


Menu - Tagliatelle met rivierkreeftjes
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 300 g tagliatelle
  • 2 el olijfolie
  • 2 sjalotjes (gesnipperd)
  • 250 ml slagroom
  • 100 ml witte wijn
  • 1 citroen (rasp en sap)
  • 3 tl kappertjes
  • 200 g rivierkreeftjes of garnalen
  • handjes platte peterselie (fijngehakt)
Instructies
  1. Kook de tagliatelle beetgaar.
  2. Verhit intussen de olijfolie en bak hierin de sjalotten glazig.
  3. Voeg de slagroom en witte wijn toe en breng aan de kook.
  4. Zet de warmtebron op middelhoge stand, voeg citroenrasp, -sap en de kappertjes toe en breng op smaak met zout en peper.
  5. Voeg de rivierkreeftjes toe en warm kort mee.
  6. Giet de tagliatelle af en schep door de saus.
  7. Warm nog circa 3 minuten door en bestrooi met de peterselie.

 

Reageer op dit onderwerp

X