12.4 C
Medemblik
8 juli 2020 00:45
Medemblik Actueel.

archieffoto

Nog even en de hele Westfrisiaweg is helemaal klaar

OBDAM – Wat was het voor de inwoners voor Obdam een lange rit: het aanleggen van de nieuwe constructie van de N23 Westfrisiaweg. Het einde lijkt in zicht, maar de laatste loodjes wegen misschien wel het zwaarst.

Om de omwonenden gedurende de werkzaamheden aan de nieuwe Westfrisiaweg op de hoogte te houden, richtte de gemeente al op 7 januari 2016 een Facebookpagina op. De voormalige N23 moest namelijk plaatsmaken voor de nieuwe provinciale wegen, de N194 en N307. Een groot deel van het verkeer tussen Alkmaar en Enkhuizen rijdt nu op deze wegen, meldt NH Nieuws

Tijdens de werkzaamheden werd er een nieuwe fietstunnel aangebracht en kwam er een grote rotonde. Verkeer wat Obdam en Hensbroek in wil, moet met een grote bocht de Dorpsstraat oprijden.

De laatste loodjes
De werkzaamheden aan de aansluiting van de Dorpsstraat op de N194 lopen nu toch uit. Er moet namelijk toch meer van de bestaande onderbouw worden verwijderd, zo meldt een bericht op de N23 Facebookpagina.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?