11.6 C
Medemblik
26 september 2020 00:59
Medemblik Actueel.

Reportage: Marjon Klaver wil zelf wiet kweken als medicijn

REGIO – Marjon Klaver uit Dirkshorn zweert bij het gebruik van wietolie. Als middel tegen jarenlange epilepsie, maar ook bij de gevolgen van borstkanker die ze een paar jaar geleden opliep. “Alle medicatie die ik tot nu heb gehad, hebben me verzwakt en wietolie helpt. Tot een jaar geleden was ik tien dagen per maand kwijt door epilepsie of met slaap. Met één druppel wietolie kon ik plotseling mijn ogen weer bewegen,” vertelt ze tegen NH Nieuws.

Strafbaar
Afgelopen jaar heeft Marjon een pleidooi gehouden voor de gemeenteraad van Schagen om zelf wietplanten te kunnen telen voor medicinaal gebruik. Ze is nu ruim 500 euro per maand kwijt aan olie, terwijl ze het zelf voor een fractie van die kosten kan maken. “Maar ik ben strafbaar als ik thuis wietplanten teel, terwijl ik mezelf gezond probeer te houden. Onbegrijpelijk.”

Neurologen
Hoop gloort, want het nieuwe kabinet Rutte wil een proef met beperkte legale teelt van wiet en de gemeente Schagen staat unaniem achter het pleidooi van Marjon Klaver om thuis wiet te telen voor medicinaal gebruik. De gemeente is in gesprek met neurologen om de werking van wietolie grondig te onderzoeken.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?