41 uitkeringen stopgezet wegens fraude

REGIO – In de eerste 6 maanden van 2017 zijn 41 uitkeringen gestopt, afgewezen of ingetrokken. En werd zo’n € 75.000,- aan ten onrechte ontvangen uitkeringsgeld opgespoord. Een jaarlijkse besparing van € 550.000,- voor WerkSaam.

Rechercheurs van WerkSaam vergelijken gegevens van WerkSaam met die van andere instanties, zoals de Belastingdienst. Ook voeren ze gesprekken met cliënten en gaan ze op huisbezoek. Ook (anonieme) tips leiden tot onderzoek. Soms werken cliënten al zelfstandig, of wonen ze al langer samen zonder dit door te geven, of gaat het om de geld genererende hennepteelt. WerkSaam Westfriesland vordert het ten onrechte ontvangen bedrag terug en legt tevens boetes op.

Naast heronderzoek zijn er ook vaak themacontroles. Zo wordt onderzoek gedaan naar -tot nu toe onbekende- vaders van niet erkende kinderen. Zo kunnen zij op hun alimentatieplicht gewezen worden. WerkSaam geeft veel voorlichting om fraude te voorkomen. Dus is er volop schriftelijk en mondeling contact tussen cliënt en consulent. 

WerkSaam Westfriesland vindt dat uitkeringen horen bij mensen die daar recht op hebben. Dus wordt fraude streng bestraft. Anoniem een fraudemelding doen? Check www.werksaamwf.nl/fraude of natuurlijk via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Reageren via facebook