29.7 C
Medemblik
10 augustus 2020 16:57
Medemblik Actueel.

12e open dag vliegveld Middenmeer een feest voor jong en oud

MIDDENMEER – Het was nog even spannend aan het begin van de ochtend, dreigende regen- en onweerswolken leken de kant van het vliegveld in de Wieringermeer op te komen, maar gelukkig waren de weergoden de organisatie goed gezind en werd het een heerlijke dag op het vliegveld Middenmeer.

Het vliegveld mag nu vliegtuigen laten opstijgen en landen die maximaal 450 kilo wegen maar de havenmeester Linda Harte vertelt dat er hard achter de schermen wordt gewerkt om vergunning te krijgen voor vliegtuigen tot 900+ kilo waardoor er ook de grotere tweezitters en zelfs vierzitters mogen landen en opstijgen.

Het publiek wist zich prima te vermaken met alle demonstraties die werden opgevoerd, zowel door de grotere vliegtuigen als door de piloten die met hun drones naar het vliegveld waren gekomen om te demonstreren wat deze allemaal wel niet kunnen. Zo liet 1 van de piloten zijn radiografisch bedienbare helicopter op zijn kop vliegen en duizelwekkende loopings maken.

Ook was er een demonstratie van het Search and Resqueteam van de Marine die met een speciale helicopter naar Middenmeer waren gekomen om een demonstratie te geven en na afloop mocht het publiek zelf een kijkje nemen om en in de helicopter.

Al met al een hele mooie dag en op naar de 13e open dag en wie weet met dan nog grotere vliegtuigen

Foto: Pascal van AsFoto: Pascal van AsFoto: Pascal van AsFoto: Pascal van AsFoto: Pascal van AsFoto: Pascal van AsFoto: Pascal van AsFoto: Pascal van AsFoto: Pascal van AsFoto: Pascal van AsFoto: Pascal van AsFoto: Pascal van AsFoto: Pascal van AsFoto: Pascal van AsFoto: Pascal van AsFoto: Pascal van AsFoto: Pascal van AsFoto: Pascal van AsFoto: Pascal van AsFoto: Pascal van AsFoto: Pascal van AsFoto: Pascal van AsFoto: Pascal van AsFoto: Pascal van AsFoto: Pascal van AsFoto: Pascal van AsFoto: Pascal van AsFoto: Pascal van AsFoto: Pascal van AsFoto: Pascal van AsFoto: Pascal van AsFoto: Pascal van AsFoto: Pascal van AsFoto: Pascal van As

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?