Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd

Open huis Contest Yachts Medemblik

MEDEMBLIK – Wanneer krijgt u de kans om een kijkje achter de schermen te nemen van één van Nederlands meest gerenommeerde jachtwerven? Contest Yachts bestaat 60 jaar en biedt u deze mogelijkheid op zaterdag 13 april. Tevens kunt u diverse lezingen bijwonen. Zo presenteert Simeon Tienpont de DutchSail plannen voor de unieke Nederlandse deelname aan de America’s Cup. De werf uit Medemblik opent van 10.00 tot 16.00 uur haar deuren voor de gevorderde watersporter. Aanmelden kan op www.contestyachts.com. 

Werfbezoek en lezingen

Op het programma staan rondleidingen over de werf en onderstaande lezingen:

 • Simeon Tienpont, DutchSail – Eerste Nederlandse deelname aan de America’s Cup
  Waarom dit initiatief? Wat behelst de race? Wat komt er bij deelname kijken? Wat brengt het Nederland? Welke innovaties kunnen we verwachten? Tevens deelt Simeon zijn persoonlijke ervaringen en prachtig beeldmateriaal uit de laatste Volvo Ocean Race.
 • Hans van Veen namens Robwink Watermakers – Reverse Osmose drinkwatersystemen
  Wat is Reverse Osmose (RO)? Voor wie is een RO systeem geschikt? Wat haalt RO uit water (zout, bacteriën, medicijnresten, drugs, microplastics)? Impact van een RO systeem op elektrische systemen aan boord? Onderhoud, tips en laatste ontwikkelingen.
 • Wouter Kollmann, North Sails – nieuwste ontwikkelingen en toepassingen van zeilen
  Recente ontwikkeling en toepassingen binnen het wedstrijdzeilen. Effect hiervan voor kwaliteit en techniek op blue water cruisers. Welk soort zeil voor welk schip? Welke zeilgarderobe voor mijn doel?
 • Dennis de Beer, Mastervolt – energiehuishouding aan boord
  Inzicht in de laatste ontwikkelingen. Welk systeem past bij uw jacht? Diverse tips en tricks.

Voor bovenstaande programmaonderdelen kunt u zich eind maart aanmelden via contestyachts.com.

Demonstraties en advies

Daarnaast kunt u de hele dag diverse demo’s bijwonen waaronder bouwen met de vacuüminjectie methode, houtbewerking en het leggen van teakdekken. Diverse toeleveranciers van onder andere navigatieapparatuur, dekbeslag, veiligheidsmaterialen, elektrische installaties, watermakers, lijnen & tuigage en verzekeringen zijn de hele dag aanwezig om u van deskundig advies te voorzien. 

Contest Brokerage en MYS

De jachtmakelaars van Contest Brokerage tonen u graag hun aanbod van gebruikte jachten van over de hele wereld. Overweegt u de verkoop van uw jacht? Dan bent u bij hen aan het juiste adres voor een vrijblijvend gesprek. Het Open Huis biedt u tevens de mogelijkheid om kennis te maken met alle faciliteiten van MYS (Medemblik Yacht Service) voor zomer- of winterstalling. De specialisten van MYS leggen graag uit wat ze voor u kunnen betekenen bij vragen over reparatie, onderhoud of complete refits van jachten.

Laat u inspireren

“Wij nodigen ervaren watersporters van harte uit ons Open Huis te bezoeken tijdens ons 60-jarig jubileum. We willen u niet alleen laten zien hoe onze jachten ontworpen en gebouwd worden, maar u juist ook inspireren om nog meer uit uw voorliefde voor zeilen of motorbootvaren te halen,” vertelt directeur Arjen Conijn. “Veel mensen die zeilen, willen hun grenzen verleggen, hebben nog droombestemmingen op hun wishlist staan, maar weten vaak niet hoe of met welk schip dit te gaan verwezenlijken. Door een dag lang samen met gelijkgestemden op onze werf rond te lopen, ervaringen uit te wisselen en aangestoken te worden door de enthousiaste lezingen en verhalen van professionals en andere zeilers, hopen wij daar een bijdrage aan te leveren.”

Voor meer informatie en aanmelden voor het Open Huis: www.contestyachts.com

 • Open Huis Contest Yachts
 • Overleek 5 1671 GD Medemblik
 • Zaterdag 13 april 2019
 • 10.00 – 16.00 uur

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook