16.3 C
Medemblik
14 juli 2020 08:12
Medemblik Actueel.

Medemblik laat de walkanten maaien, haal uw bootje weg voor zij het doen

MEDEMBLIK – De gemeente Medemblik is deze maand gestart met het maaien van de walkanten en tijdens het maaien komen zij bootjes tegen die op de walkant liggen of (deels)gezonken zijn. Zij roepen daarom de eigenaren van deze bootjes op om ze weg te halen.

Meer toezicht op bootjes

Na 3 april wordt er scherper toegezien op (gezonken)boten en andere objecten op/in de openbare ruimte. Boten en objecten die na 3 april nog steeds op een gazon, walkant of gezonken worden aangetroffen, kunnen door de gemeente worden afgevoerd. De kosten hiervan zijn voor de eigenaar.

Door de faunawet mogen walkanten enkel aan het begin van het voorjaar worden gemaaid, pas in september mag er dan weer opnieuw gemaaid worden om zo de dieren een goed heenkomen te kunnen geven tijdens het broedseizoen en de zomer.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?