Medemblik Actueel.

(Foto: Johan Stuart)

Neem een kijkje in waterberging De Schoôt bij Opperdoes

OPPERDOES – Zondag 25 maart kunt u met IVN West-Friesland de natuur ontdekken van een nieuwe waterplas bij Opperdoes. Landschap Noord-Holland beheert het gebied. De IVN-gids Jan Flink vertelt over de herontwikkeling van dit natuur- en recreatiegebied. De natuur, de historische waarde en de Bosmanmolens die voor de bemaling zorgen komen ook aan bod.

De eerste weidevogels zoals kievit, tureluur en grutto zijn weer gearriveerd. En er zitten ongetwijfeld ook andere soorten. Om ze niet te verstoren is het handig een verrekijker mee te nemen. Het IVN heeft er eventueel eentje beschikbaar.

Tijd: 13.00 tot circa 14.00 uur

Vertrekpunt: De parkeerplaats aan het eind van De Noord, zijweg van Zwartepad, Opperdoes.

Kosten: Aan deelname aan deze wandeling zijn geen kosten verbonden. Reserveren via www.gaatumee.nl is handig, maar ter plekke aanmelden is ook mogelijk.

Reageren via facebook