16.4 C
Medemblik
20 mei 2020 22:50
Medemblik Actueel.

GroenLinks Medemblik wil verbod op ballonnen

MEDEMBLIK – Steeds meer gemeentes in Nederland verbieden het oplaten van (wens)ballonnen, waren het er in 2018 nog 18 gemeenten nu zijn dit er al 59 volgens Stichting Noordzee die een totaalverbod op het oplaten van (wens)ballonnen wil, meldt nieuwspartner WEEFF.

Ria Manshanden, fractieleider GroenLinks in Medemblik ziet het liefst ook dat de gemeente Medemblik een totaalverbod op het oplaten van (wens)ballonnen gaat invoeren. Zij wijst hierbij naar het gemeentelijke zwerfvuilbeleid “Een schone openbare ruime voor gemeente Medemblik 2016-2022.”

De gemeente Medemblik heeft nu nog een ontmoedigingsbeleid maar dat gaat volgens Manshanden niet ver genoeg. ,,(wens)Ballonnen die in de natuur terechtkomen brengen ernstige schade toe aan natuur en milieu, ze worden opgegeven door vissen, vogels en andere dieren met alle gevolgen van dien zoals verstikking en uithongering na het eten van de ballonresten.

Mocht de gemeente Medemblik niet meegaan in de wens van Manshanden dan ziet zij het liefst dat de gemeente Medemblik bij een vergunningaanvraag te eisen dat er biologisch afbreekbare ballonnen worden gebruikt.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook