BAMM maakt zich zorgen over oplopende bouwkosten dorpshuis en zwembad

MEDEMBLIK – BAMM maakt zich zorgen over de bouwkosten die zijn verbonden aan de bouw van het nieuwe dorpshuis in Abbekerk en het nieuwe zwembad in Wervershoof. De totale bouwkosten zijn begroot op 21 miljoen euro, 9 miljoen voor het dorpshuis in Abbekerk en 12 miljoen voor het zwembad in Wervershoof.

In vragen aan het college wil BAMM weten of er rekening met stijging van de bouwkosten met 10 tot 15% per jaar rekening wordt gehouden. Door de krapte op de arbeidsmarkt lopen de prijzen snel op. Sinds 2000 is de personeelsnood in de bouw nog nooit zo hoog geweest als dit jaar, bij een meting in mei 2018 gedaan door het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) gaf 44% van de woningbouwbedrijven aan met een ernstig tekort aan personeel te zitten, tijdens een peiling in mei 2017 gaf maar 16% dit aan.

Door de schaarste aan personeel lopen de bouwkosten flink op, mede omdat onderaannemers hier gebruik van maken en hun prijzen opschroeven, nu haken al veel opdrachtgevers af of gaan projecten versoberen.

Het college heeft 2 weken de tijd om te reageren op de vragen van BAMM

[signoff]

Reageren via facebook