Medemblik Actueel.

Zorgen om recreatiepark De Brug/Klein Giethoorn Opperdoes

OPPERDOES – Eigenaren van diverse recreatiewoningen op het recreatiepark De Brug/Klein Giethoorn trekken bij de politiek aan de alarmbel over de omstandigheden op het park. In een brief aan de fractievoorzitters van de politieke partijen in Medemblik schrijven de vertegenwoordigers van een aantal woningeigenaren dat sinds de start van de handhaving in 2014 er een vervelende impasse ontstaan is.

Zo schrijven de woordvoerders dat het park niet meer voldoet aan de voorwaarden voor recreatieve bestemming, dat de parkeigenaren hun afspraken naar de bewoners als naar de gemeente niet meer nakomen en omdat er jarenlang is gedoogd dat er permanent mocht worden gewoond de gemeente nu laat ontruimen zonder dat er enig perspectief is voor de permanente bewoners waardoor een groep verhurende eigenaren volledig tussen wal en schip belanden.

In de brief, die ook in het bezit is van de redactie, valt verder te lezen dat de toenmalige eigenaren in 2003/2004 bij de bouw van het park beloftes hebben gemaakt die tot op de dag van vandaag niet zijn nagekomen. Zo zou er een speelplaats komen voor de kinderen, een tennisbaan en een zwembad en dat de voorzieningen gemoderniseerd zouden gaan worden en vrij beschikbaar voor de recreanten en bewoners van de Brug/Klein Giethoorn zou zijn.

Lees ook: Eigenaren recreatiepark Klein Giethoorn Opperdoes hebben grote plannen

Nu blijkt dat er helemaal niets van deze beloftes is terecht gekomen en dat het park al snel was bevolkt door mensen die er permanent gingen wonen, dit zijn eigenaren van de huisjes of huurders van de huisjes. Bij de overdracht van het park zijn de beloftes niet overgedragen en heeft de nieuwe eigenaar op zeer ruwe wijze het camping terrein gesloopt door de bijbehorende bomen en recreactieve voorzieningen weg te halen en een ‘maanlandschap vol puin en onkruid’ achter gelaten.

De woordvoerders gaan verder door te schrijven dat sinds een jaar of 8 de voormalige eigenaren wederom eigenaren van het park zijn geworden maar geen enkel inititief tonen om het park op een behoorlijke manier te exploiteren en het ‘maanlandschap’ aan te passen.  De woordvoerders vertellen dat zij menige malen bij de huidige eigenaren op kantoor zijn geweest en daar in duidelijke bewoording te hebben gehoord dat zij niet willen investeren en exploiteren maar enkel willen cashen en stoppen. Volgens beide woordvoerders zijn de huidige eigenaren enkel bezig geweest om sinds zij de vergunning hebben gekregen met het uitwerken van hun beoogde ‘cashcow’.

Maar ook de gemeente Medemblik krijgt er voorlangs in de brief. Zo schrijven de woordvoerders in de brief dat de gemeente meewerkt aan sloop van de recreatieve voorzieningen en bomen maar niet toeziet dat er hercreatie komt op het park. Dat de gemeente Medemblik eigenaren die permanent wonen op het park 2 jaar de tijd krijgen om te vertrekken maar huurders die permanent wonen op het park direct moeten vertrekken.

Lees ook: College voor uitbreidingsplanen recreatiepark Klein Giethoorn Opperdoes

GroenLinks fractievoorzitter Ria Manshanden reageerde zeer verbaasd op de brief en wil van het college wel eens weten hoe het zit met de voorwaarden die de gemeente heeft gesteld aan de recreatieve bestemming, en hoe de gemeente er voor kan zorgen dat de huurders/eigenaren op het park weer van deze voorzieningen gebruik kunnen maken. Ook is Ria Manshanden benieuwd of er wel een kapvergunning voor de bomen is gegeven en of de gemeentelijke herplantplicht van toepassing is.

Reageren via facebook