6.9 C
Medemblik
4 december 2020 12:24
Medemblik Actueel.

Sven Deen beslist wedstrijd voor Nieuweboer

WERVERSHOOF – Met nog 4 wedstrijden te spelen neemt de spanning met name in de top van de 1e klasse toe. Afgelopen vrijdag speelde Nieuweboer in de Dars tegen Zeemacht 2. Nieuweboer speelt, met een periodetitel en deelname nacompetitie, voor het kampioenschap en Zeemacht 2 voor de 3e plaats welke recht geeft op deelname aan de nacompetitie voor promotie.

Voor Zeemacht in verband met de groei van de vereniging van groot belang. In tegenstelling tot de wedstrijd in Den Helder speelde Zeemacht meer aanvallend. Nadat Nieuweboer 2 mogelijkheden niet heeft benut, opende Thijs Schouten met een actie tussen 3 verdedigers de score. In de 10e minuut bouwde Sven Deen met een goed genomen vrije trap in de kruising de score uit naar 2-0. In de resterende tijd tot de wissel een veel sterker Nieuweboer dat de vele kansen onbenut liet en verzuimde de wedstrijd vroegtijdig te beslissen.

Vlak voor de wissel kwam Zeemacht terug door een ingestudeerde intrap bij de 2epaal binnen te tikken. Na de wissel werd het spel van Nieuweboer door de stand onrustiger en Zeemacht begon vertrouwen te krijgen in een goed resultaat. Halverwege de 2e helft kreeg een aanvaller van Zeemacht teveel ruimte en kon van afstand de gelijkmaker scoren.

In de resterende 10 minuten een felle wedstrijd met aan Nieuweboer zijde diverse goede scoringsmogelijkheden. 3 minuten voor tijd een actie van Nick Kuin op links en de goede voorzet werd door Sven Deen ingetikt. Even later besliste Sven Deen de wedstrijd met een karakteristieke actie over links welke fraai doeltreffend werd afgerond.

Al met al een terechte 4-2 overwinning. Mede koploper Team Alkmaar won met 6-2 van Succes. Volgende week speelt Nieuweboer op Texel en na het vrije bekerweekend op vrijdag 5 april in Egmond aan Zee.

[signoff]

Reageren via facebook